9 Haziran 2007

Genc Kizlar Icin Parfum Onerileri...



Ralph (2000)

Notalari:elma agaci yapraklari, sari frezya, Italyan mandalinasi, Japon Osmanthus, manolya, ıhlamur ağacı cicegi, misk, menekşe kökü.

Serinin ilk cikan parfumu...Bundan iki yil kadar once esiminden bana bir parfum almasini istemistim. Boylelikle hic uymayan parfum zevklerimizden oturu memnun olmayan esimin dilinden kurtulacaktim. Kendisi bana 100ml'lik bir Ralph aldiginda, tum yaz aklima geldikce parfumumu kullanmis ve bir an once bitirmistim. Esim cok sevdigimi dusunerek bir sise daha alacakti ama kendisine gercegi itiraf ettim ve bir daha asla bana parfum almasina izin vermedim. Ralph, Amerika'da yine bir onceki parfum icin soyledigim yas grubu arasinda(13-18), en cok kullanilan parfumlerden birisi hatta belki de ta kendisi...Bu yas grubu icin rahatlatici ve temiz(clear and clean(tam olarak nasil ifade edebilecegime karar veremedim)) bir koku oldugunu dusunuyorum. Fakat 18'den buyuk genc bayanlara daha farkli ve biraz daha kompleks kokular oneriyorum.

Ralph Hot (2006)
Notalari: mandalina, badem cicegi, tarcin, Mocha Cream, orkide, hanimeli, yasemin, taze sut, incir, akçaağaç, vanilya, Amber, misk, sandalagaci.

Notalarina bakilinca cok karmasik bir koku gibi gozukse de, Ralph Hot oldukca basit formullu bir koku. Parfum acilisinda badem, mocha, tarcin ve hanim eli notalari hissediliyor. Hemen ardindan sut, incir ve vanilya etkisini gosteriyor. Misk ve sandalagaci da dahil olmak uzere tum alt notalarin basarisiz tamamlandigini dusunuyorum. Buna ragmen bu serinin en begendigim parfumu mor sisesinin icinde Ralph Hot oluyor. Parfum tenimde agirlikli olarak vanilyadan(hafif acili) olusuyor. 13-18 yas arasi icin iyi bir yaz parfumu olabilecegini dusunuyorum. Ben Ralph Hot'in tarz olarak Juicy Couture'a benzetiyor ama biraz daha basarili buluyorum. Markanin sembolu olmus gomlekleri ve kot pantolonlari ile gun icerisinde rahatlikla giyilebilir,

Ralph Rocks (2006)

Notalari: tutku meyveleri, kivi, turuncgiller, frezya, Portakal cicegi, sumbul, palmiye yapraklari, sandalagaci, amber.

Ralph Lauren parfumleri ile Amerikan gencligine hitap ettigini ve sonuclarin beklentilerden daha iyi oldugunu gorunce ust uste ayni tarz parfumleri cikarmaya devam etti. Acikcasi aklimda Rocks'tan geriye hic birsey kalmadi. Parfumu hissetmiyorum bile...Serinin en kotu ve basarisiz parfumu oldugunu dusunuyorum.

DKNY Be Delicious (2004)


Notalari: elma, greyfurt, salatalik, manolya, sumbul, beyaz incicicegi, gul, menekse, sandalagaci, odun parcaciklari, beyaz amber.

Genc kizlar (13-18) icin diger bir alternatif de "Be Delicious" olabilir. Parfumde ozel ve farkli hicbir nota goremiyorum. Greyfurt ve salatalik baslangicta beni heyecanlandirmisti fakat parfumu denedikten sonra ticari amac ile piyasaya surulen diger parfumlerden farki olmadigini dusundum. Yesil elma notasi sisesinden de anlasilabilecegi gibi parfum icerisinde yogun olarak hissedilebilir. Sahsen yesil-sari elmalari kirmizidan daha cok severim. Donna Karan'in Delicious serisinin diger bir parfumu ise "Red Delicious". Red Delicious'u da denemistim fakat aklimda bu parfumden hicbir izlenim kalmamis. Muhtemelen sevmemistim...Iki parfumu 13-18 yas grubuna oneriyorum fakat hatirlatmaliyim ki arkasindan iz birakan kokular degiller.

Reklam Filmleri:

4 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ne güzel değişiklik olmuş, yazlık gibi.:)

Mademoiselle dedi ki...

Tesekkur ederim Ekmekcikiz. Su siralar bloguma yazma havalarimda degilim. O nedenle parfum deneyimlerimi kendi kendime yasiyorum. Hal boyle olunca beni heyecanlandirabilecek yeni bir degisiklik iyi olabilir diye dusundum.

Adsız dedi ki...

Yaz mevsimi için kesinlikle en uygun parfümler...

gokcen dedi ki...

Merhaba, Ralph Lauren Notorious hakkında bir bilginiz var mı?